What/who/how

Urban Self Defence > een totaal zelfverdedigingsconcept, toegankelijk voor iedereen, gebaseerd op echte straatervaring, maar tevens rekening houdend met de fysieke mogelijkheden (en beperkingen) van onze teamgenoten. Door middel van een gepersonaliseerde aanpak willen we alle leden de tools aanreiken om als overwinnaar uit een (straat-) agressie te komen.

Uitgaande van de 2 belangrijkste combattieve waarheden, werken wij met jou aan lichaam EN geest. Steeds respectvol naar anderen en de omgeving, maar ook bewust van eigen kracht en mogelijkheden.

Wij maken jou een ‘hard target’ hetwelk slechts rekening houdt met twee pure ‘ straatwetten ‘:

 1. ONTWIJK HET GEVECHT
 2. WIN HET GEVECHT

We werken met jou constant aan de 3 fases van ons concept:

 1. Controleren
 2. Domineren
 3. Uitschakelen

Via een proactieve insteek en door middel van een symbiose van grof- en fijnmotorische oefeningen brengen we jou de mogelijkheden bij om ZELF te beslissen hoe een straatsituatie evolueert. Uitgaande van de voorkeur tot controle/domineren (proportioneel geweld binnen het wettelijk kader) werken we met dezelfde drive aan de hardere fases en de tools tot uitschakeling van de agressor.

Ons team werkt vanuit een gevarieerde ervaringsbasis, heeft ervaring in verschillende gevechtsstijlen (en systemen) en werkt ook steeds aan verbetering en bijscholing!

Once a teacher, always a student‘ !

Urban Self Defence staat open voor iedereen met de juiste mentaliteit en waarden!

We staan open voor alle leeftijden (rekening houdend met het moreel platform van de jeugd!) en gaan er prat op geen mensen uit te sluiten op basis van ouderdom, (minder) fysieke mogelijkheden, (over) gewicht en/of dergelijke.

Iedereen met respect voor Vlaamse waarden en normen zal bij Urban Self Defence een team vinden met inzet, teamgeest, constante uitdagingen en grensverleggende oefeningen. Wordt het makkelijk? NEEN! Is het de moeite waard? JAZEKER!

Je werkt met ons aan de ‘BASICS’ van ‘overleven op straat’, want tenslotte komt het steeds terug op slechts een paar algemene waarheden : (volgende opsomming is niet sluitend)

 1. Wees steeds alert en bewust van je omgeving
 2. Nooit of te nimmer offer je jouw balans op in een alarm- (of gevecht) situatie
 3. Nooit of te nimmer laat je de tegenstander/agressor de locatie kiezen > nooit vrijwillig meegaan naar een andere plaats ‘om te praten of omdat het daar wat stiller is’…
 4. Nooit of te nimmer laat je je vastnemen / blokkeren of controleren (bv vastbinden) > indien je zelf uw mogelijkheden beperkt, heeft de tegenstander al half gewonnen!
 5. Altijd uitgaan van je eigen mogelijkheden en sterktes! Hierdoor bepaal jijzelf hoe het verder gaat!
 6. Voorbijgaan aan de illusie > het is ook MAAR een mens met twee armen en twee benen!
 7. Geen zelfoverschatting (een ongeluk zit in een klein hoekje) maar ook zeker geen onderschatting!
 8. Als je moet ingrijpen/reageren, doe het dan hard, snel en doelgericht! Nadenken is voor later!
 9. Ga voor systeemschade > HIJ koos voor agressie, JIJ zal de situatie domineren en afmaken!

Urban Self Defence > ‘ One team, One purpose ‘ > wij maken jou beter door samen met jou te bouwen aan een zelfbewuste, fysiek fitte persoon met de ‘know how’ om in elke situatie (binnen een realistisch kader) in vertrouwen de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Je leert uw angsten onder ogen zien en beheersen.

Bieden we 100% zekerheid? NEEN want dit zou een leugen zijn en wij weigeren mensen een vals gevoel van veiligheid te geven!

Bieden we u een ‘betere en reĆ«le kans’ ? JAZEKER, daar staan we voor en gaan we samen met jou alles voor doen!